Lebede Indragostite

Complexitate
redusa
Lebede Indragostite

Ingrediente

  • Coji:
  • 150ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 9 oua mai mici
  • sare
  • Crema:
  • 1,300 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • zahar vanilat bourbon
  • sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • topping fructe de padure
  • topping ciocolata

Mod de preparare

Preparare coji:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.

Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute. Se coc la foc iute timp de 13 min, apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie. Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema
Un litru de lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu faina, 300 g zahar, sarea si ouale mai putin doua albusuri pe care le batem separat cu 150 g zahar si zaharul vanilat bourbon. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Asamblare
Dupa ce cojile s-au racit, se taie pe din doua, se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie), tot cu ajutorul posului cu sprit. Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie