Lebede Indragostite

Complexitate
redusa
Lebede Indragostite

Ingrediente

  • Coji:
  • 150ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 g faina
  • 9 oua mai mici
  • sare
  • Crema:
  • 1,300 ml lapte
  • 250 g faina
  • 450 g zahar
  • 5 oua
  • zahar vanilat bourbon
  • sare
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • topping fructe de padure
  • topping ciocolata

Mod de preparare

Preparare coji:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.

Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute. Se coc la foc iute timp de 13 min, apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie. Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema
Un litru de lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu faina, 300 g zahar, sarea si ouale mai putin doua albusuri pe care le batem separat cu 150 g zahar si zaharul vanilat bourbon. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Asamblare
Dupa ce cojile s-au racit, se taie pe din doua, se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie), tot cu ajutorul posului cu sprit. Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Lasagna cu ton si sardine
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola