Lebede

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Lebede

Ingrediente

  • 4 oua
  • 190 grame faina
  • 150 ml ulei
  • 375 ml apa
  • sare
  • frisca (la plic+ 150 ml lapte)
  • crema de vanilie (Darling + 250 ml lapte)
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Intr un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se pune toata faina. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.

Intr o tava tapetata cu hartie de copt sau putin unt, punem aluatul in forma de gogosica sau baton (daca vrem sa facem eclere). Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s au rumenit sunt gata.

Pentru gatuturi facem forma literei S din acelasi aluat (puteti sa folositi o punguta pentru a i da mai repede forma). Intre timp pregatim frisca si crema de vanilie conform informatiilor de pe plic.

Incepem asamblarea: taiem gogoselele pe jumatate.

Adaugam fiecarei gogosele crema de vanilie si frisca, punem si gatutul, iar aripile se formeaza din capacul (gogoselii) taiat pe jumatate sau mai mic. Le dam la frigider pentru cateva minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand sunt servite.

Aceste prajiturele au foarte mare priza la "public". Necesita ceva timp pregatirea, dar credeti ma ca merita efortul !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie