Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.
Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete.
Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste.
Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine.
Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta.
La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie.
Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.
Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava.
Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit.
Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos.
Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze.
Sa aveti pofta!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii