Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei.
Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna.
Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam.
Adaugam esenta si coaja rasa de portocala.
Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.
Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.
Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra.
Turnam acest amestec deasupra.
Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.
Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.
Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra.
Turnam acest amestec deasupra.
Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste.
Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii