Ingrediente
● 1 l lapte |
● 3-4 oua |
● 200 g zahar |
● vanilie esenta sau vanilina |
● faina (optional) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Se imparte cantitatea de zahar in 3 parti. Laptele se pune la fiert intr-o cratita. Cu putin lapte fierbinte se amesteca galbenusurile cu doua parti de zahar si cu vanilia. Acuma, daca se foloseste faina (pentru a avea compozitia de lapte + galbenus mai groasa) se poate pune. Laptele dupa ce a fiert se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand continuu.
Se tine vasul 5 minute pe foc, amestecand mereu pentru a nu se afuma compozitia. Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul ramas si se bate in continuare pana se topeste tot. Intr-o cratita se puna apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, cu o lingura de supa se ia din albus si se scufunda in apa. Se fierb galustele 2 minut pe o parte, se intorc pe partea cealalta, se mai fierb 2 minute dupa care se scot si se pun la scurs pe o sita.
Se aranjeaza apoi peste laptele cu galbenuse. Galustele se pot fierbe si in lapte, dar in cazul asta va trebui sa mariti putin cantitatea de lapte din reteta.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lapte de Pasare V" nu uita sa ii faci un review.
Se tine vasul 5 minute pe foc, amestecand mereu pentru a nu se afuma compozitia. Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul ramas si se bate in continuare pana se topeste tot. Intr-o cratita se puna apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, cu o lingura de supa se ia din albus si se scufunda in apa. Se fierb galustele 2 minut pe o parte, se intorc pe partea cealalta, se mai fierb 2 minute dupa care se scot si se pun la scurs pe o sita.
Se aranjeaza apoi peste laptele cu galbenuse. Galustele se pot fierbe si in lapte, dar in cazul asta va trebui sa mariti putin cantitatea de lapte din reteta.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lapte de Pasare V" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany