Se imparte cantitatea de zahar in 3 parti. Laptele se pune la fiert intr-o cratita. Cu putin lapte fierbinte se amesteca galbenusurile cu doua parti de zahar si cu vanilia. Acuma, daca se foloseste faina (pentru a avea compozitia de lapte + galbenus mai groasa) se poate pune. Laptele dupa ce a fiert se toarna cate putin peste galbenusuri, amestecand continuu.
Se tine vasul 5 minute pe foc, amestecand mereu pentru a nu se afuma compozitia. Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul ramas si se bate in continuare pana se topeste tot. Intr-o cratita se puna apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba, cu o lingura de supa se ia din albus si se scufunda in apa. Se fierb galustele 2 minut pe o parte, se intorc pe partea cealalta, se mai fierb 2 minute dupa care se scot si se pun la scurs pe o sita.
Se aranjeaza apoi peste laptele cu galbenuse. Galustele se pot fierbe si in lapte, dar in cazul asta va trebui sa mariti putin cantitatea de lapte din reteta.
Se serveste rece.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaReteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...
Croissante cu branza de vaciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii