Lapte de Pasare IV

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 l lapte
3-4 oua
2 linguri faina
150-200g zahar
2-3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Intr-un castron se freaca cu lingura de lemn timp de 5 min. Galbenusurile, zaharul, din care am oprit 2-3 linguri, faina si zaharul vanilat. Se pune pe foc sa fiarba, laptele cu zaharul pus deoparte. Intre timp se bate spuma tare, albusurile. Cand laptele a dat in clocot, cu ajutorul unei linguri (de supa) udata in laptele care fierbe se scot mici bulgari din albusul batut spuma si se fierb in lapte, intorcandu-se. Dupa ce au fiert se scot pe o farfurie.

In restul de lapte ce clocoteste se toarna amestecul cu galbenusuri, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se serveste portionand bulgarii de albus si se garniseste cu boabe marunte din dulceata ori cu stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lapte de Pasare IV" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  20.11.2008 07:22:35

In sectiunea:Retete ilustrate-dulciuri,veti gasi imagini din timpul prepararii la:
"Dulciurile copilariei"

kutyagumi65
•  20.11.2008 02:32:45

Eu in loc de faina folosesc praf de pudinca de vanilie,iar in albus pun un pic de zahar.

angyy
•  10.09.2008 01:35:19

am sa incerc!nu sunt o bucatareasa prea buna!dar ma incanta ca se face usor si pare delicios!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lapte de Pasare IV