Intr-un castron se freaca cu lingura de lemn timp de 5 min. Galbenusurile, zaharul, din care am oprit 2-3 linguri, faina si zaharul vanilat. Se pune pe foc sa fiarba, laptele cu zaharul pus deoparte. Intre timp se bate spuma tare, albusurile. Cand laptele a dat in clocot, cu ajutorul unei linguri (de supa) udata in laptele care fierbe se scot mici bulgari din albusul batut spuma si se fierb in lapte, intorcandu-se. Dupa ce au fiert se scot pe o farfurie.
In restul de lapte ce clocoteste se toarna amestecul cu galbenusuri, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se serveste portionand bulgarii de albus si se garniseste cu boabe marunte din dulceata ori cu stafide.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii