Ingrediente
● 1 pachet de foi de placinta |
● 100 g margarina |
● 2 oua |
● 4 linguri de amidon de porumb |
● 1 cana de lapte |
● 50 g unt sau margarina |
● 150 g zahar |
● 100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata |
● decor jumatati de caise, nu foarte coapte |
● cateva tablete mici de ciocolata alba |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
20min

PORȚII
8 portii
Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt cca 15 min, pana se rumenesc usor.
Se separa albusurile de glbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 3 linguri de zahar, pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.
Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si,cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.
Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.
Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece,apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine" nu uita sa ii faci un review.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt cca 15 min, pana se rumenesc usor.
Se separa albusurile de glbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 3 linguri de zahar, pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.
Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si,cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.
Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.
Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece,apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany