Lapte cu Tocmagi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte 2,2 litrl
  • apa 1,5 litri
  • sare
  • zahar 150 gr
  • faina alba 300gr
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie sau coaja de lamaie

Mod de preparare

Strecuram laptele prima data dupa care il punem la fiert (3 parti lapte+1 parte apa+un praf de sare)
Intre timp punem faina intr-un vas, spargem trei oua peste, un praf de sare, amestecam si stropim ca apa peste faina, obtinand de fapt niste cocoloase de faina tari si diforme si infainate.

Cand laptele se apropie de fiert rasturnam cocoloasele care le numim tocmagi in ceaunul cu lapte pus la fiert. Indulcim dupa caz si dupa placere, aromam cu ce ne sta la indemana,.
Bun este fierbinte dar mai bun este rece. Cum ar fi sau nu important este ca este un deliciu de la cel cu barba sura pana la cel cu degetu in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate