Lacrimi

Complexitate
redusa
Lacrimi

Ingrediente

  • Pt blat :
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pt crema :
  • 250 gr rama(cub)
  • 4 linguri zahar praf
  • 150 nuca macinata (150 gr nuca cocos)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 sticluta esenta de rom daca folositi nuci
  • 2 banane

Mod de preparare

Blat :
7 galbenusuri se freaca cu 6 lin zahar,3 ling.cacao. Separat se bat albusurile la care apoi se adauga treptat galbenusurile frecate, 4 linguri faina si 1/2 praf de copt. se da la cuptor si se coace . Dupa ce a copt il scoatem si il sucim intr-un prosop ud .

Crema :

4 linguri de faina se amesteca cu 1 lingura de zahar si 350 ml lapte si se fierbe pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca rama cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga nuca macinata (sau nuca de cocos)
si esenta de rom. Cele doua se amesteca pana se omogenizeaza. (eu folosind nuca de cocos nu am pus es.de rom ci am pus un pic de colorant alimentar ).

Blatul se desface si se umple cu crema, deasupra se pun bananele si se rasuceste la loc. Se orneaza cu glazura si cu nuca de cocos (la libera imaginati a fiecaruia).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc