Blat :
7 galbenusuri se freaca cu 6 lin zahar,3 ling.cacao. Separat se bat albusurile la care apoi se adauga treptat galbenusurile frecate, 4 linguri faina si 1/2 praf de copt. se da la cuptor si se coace . Dupa ce a copt il scoatem si il sucim intr-un prosop ud .
Crema :
4 linguri de faina se amesteca cu 1 lingura de zahar si 350 ml lapte si se fierbe pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca rama cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga nuca macinata (sau nuca de cocos)
si esenta de rom. Cele doua se amesteca pana se omogenizeaza. (eu folosind nuca de cocos nu am pus es.de rom ci am pus un pic de colorant alimentar ).
Blatul se desface si se umple cu crema, deasupra se pun bananele si se rasuceste la loc. Se orneaza cu glazura si cu nuca de cocos (la libera imaginati a fiecaruia).
Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba...
Ciorba de rosii cu perisoare de puiPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii