Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti, puneti imediat inapoi in vas, stropiti cu untul topit, omogenizati prin scuturare si lasati la racit.
Separat, bateti spuma ouale cu zaharul pana ce zaharul se topeste si volumul se dubleaza.
In alt vas omogenizati branza de vaci, smantana, esentele si laptele. Inglobati stafidele scurse si nuca macinata.
Amestecati compozitia de branza cu spuma de oua.
Turnati peste pastele racite si omogenizati bine, avand grija sa nu sfaramati pastele.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins pentru 55- 60 min, la 175 grade sau pana ce deasupra se formeaza o crusta usor intarita si aurie.
Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati deasupra, uniform, amestecul de zahar brun si scortisoara.
Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 min in vas.
Serviti portionat, cat este cald. Ce ramane, pastrati la frigider.
Kugel este denumirea unui fel de mancare; el poate fi desert, dar si o garnitura, functie de ingredientele folosite.
“ Kugel cu taitei si scortisoara“ este un desert minunat, traditional, facut in general pentru sarbatorile evreiesti.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii