Kugel cu Taitei si Scortisoara

Complexitate
redusa
Kugel cu Taitei si Scortisoara

Ingrediente

  • -5 cani taitei cu ou
  • nefierti (450- 500 g)
  • -2 linguri unt topit
  • -4 oua
  • -2 cani smantana (420 g)
  • -2 cani branza de vaci min 4 % grasime (420 g)
  • -1 cana lapte (250 ml)
  • -3/4 cani zahar (cana de 250 ml)
  • -1 ½ lingurita esenta de lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 cana nuca prajita, macinata
  • -stafide, la apreciere, inmuiate in rom si scurse
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -3-4 lingurite zahar brun
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti, puneti imediat inapoi in vas, stropiti cu untul topit, omogenizati prin scuturare si lasati la racit.

Separat, bateti spuma ouale cu zaharul pana ce zaharul se topeste si volumul se dubleaza.
In alt vas omogenizati branza de vaci, smantana, esentele si laptele. Inglobati stafidele scurse si nuca macinata.

Amestecati compozitia de branza cu spuma de oua.
Turnati peste pastele racite si omogenizati bine, avand grija sa nu sfaramati pastele.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dati la cuptorul incins pentru 55- 60 min, la 175 grade sau pana ce deasupra se formeaza o crusta usor intarita si aurie.

Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati deasupra, uniform, amestecul de zahar brun si scortisoara.

Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 min in vas.

Serviti portionat, cat este cald. Ce ramane, pastrati la frigider.
Kugel este denumirea unui fel de mancare; el poate fi desert, dar si o garnitura, functie de ingredientele folosite.
“ Kugel cu taitei si scortisoara“ este un desert minunat, traditional, facut in general pentru sarbatorile evreiesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie