Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina, cacao şi praful de copt.
În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Lasă să se răcească complet.
Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică, se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos.
Se adaugă laptele şi se amestecă. Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă.
Lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Pregătiţi toppingul de nucă de cocos, într-o cratiţă se pune laptele, zahărul şi untul. Se fierbe la foc mic. Când untul sa topit, opriţi şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine.
Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.
Întindeţi bine crema, şi se pune toppingul de cocos peste blat. băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp topiţi ciocolata la bain marin.
Taie prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra peste toppingul de cocos ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.
Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii