Kinder Delice cu Nuca de Cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Kinder Delice cu Nuca de Cocos

Ingrediente

  • 2 oua
  • 130 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 130 gr faina
  • 15 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr lapte
  • 50 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • Pentru topping:
  • 40 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos (plus supliment pentru ornat)
  • 400 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina, cacao şi praful de copt.

În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Lasă să se răcească complet.

Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică, se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos.
Se adaugă laptele şi se amestecă. Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă.

Lasă să se răcească, amestecând din când în când.

Pregătiţi toppingul de nucă de cocos, într-o cratiţă se pune laptele, zahărul şi untul. Se fierbe la foc mic. Când untul sa topit, opriţi şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine.

Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.

Întindeţi bine crema, şi se pune toppingul de cocos peste blat. băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp topiţi ciocolata la bain marin.

Taie prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra peste toppingul de cocos ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.

Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Parteneri
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate, ca sa profitam de legumele...

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala