Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma tare cu 2 linguri de zahar si un praf de sare.
Se mixeaza 4-5 minute margarina (untul) cu zaharul.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul.
Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile, adaugam faina si mixam sa nu se faca cocoloase, alternand cu laptele.
La final rasturnam usor albusurile spuma si amestecam usor.
Se unge o forma cu margarina si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia si se coace 70 de minute fara sa deschidem usa cuptorului.
Cuptorul este deja incalzit, iar prajitura se coace la foc mic!
Poa' sa ploua cu carnati (vorba lui Caragiale), nu deschideti usa!
Dupa 70 de minute, cand suprafata prajiturii s-a crapat e gata.
Se lasa la racit 30 de minute, apoi se taie.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii