Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 170 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • esenta rom
  • decor:
  • 100 g tablete ciocolata alba
  • 1 linguri frisca lichida sau lapte
  • cateva bezele colorate

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi cu 6 linguri de zahar,pana obtinem o bezea.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,cu untul moale si esenta.Faina se amesteca cu cacaoa .,apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri,se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.
Se adauga si bezeaua amestecand usor.O tava de aragaz,un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei ,se tapeteaza cu un praf de faina apoi se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 20 minute la foc potrivit.Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.
Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit ,la bain marin pana devine fluida.Se toarna deasupra prajiturii,se preasara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia