Se separa albusul de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi cu 6 linguri de zahar,pana obtinem o bezea.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,cu untul moale si esenta.Faina se amesteca cu cacaoa .,apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri,se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.
Se adauga si bezeaua amestecand usor.O tava de aragaz,un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei ,se tapeteaza cu un praf de faina apoi se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 20 minute la foc potrivit.Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.
Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit ,la bain marin pana devine fluida.Se toarna deasupra prajiturii,se preasara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.
Pofta buna!
Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913...
Supa de la 1913 actualizataDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii