Inimioare cu Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 300 g faina
  • un plic de praf de copt
  • 225 g capsuni
  • un praf de sare
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • Crema:
  • 1 plic crema pt tarte Dr Oetker (250 ml lapte)
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic frisca (150 ml lapte)
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic tort-jelee rosu (250 g suc si apa)

Mod de preparare

Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma. Adaugati vanilia - doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat.

Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. In revista scrie: "intindeti compozitia intr-un strat gros de 2 cm"... De unde, cred ca a avut vreo 6 cm... am mai umplut si o forma de inimioara... si tava era normala, nu mica...

Coaceti la foc mediu 20 de minute, apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme diferite: inimioare, cercuri, romburi, braduti, carti de joc etc. Mai, sablon de carti de joc n-am, nici n-am avut si nici macar n-am vazut... da' daca asa scrie la revista, inseamna ca exista...
Eu am ales sablonul inimioara.

Si peste 20 de minute s-a umflat aluatul de biscuiti de n-ati vazut asa ceva... cand tb sa creasca, se miceste, cand tb sa se miceasca, el creste. . . pfuaaa, ce m-am enervat!!!

Am lasat blatul la racit si m-am pus sa fac crema... prima data frisca... lapte rece, praful de frisca si intaritorul de frisca...

Apoi crema de tarta... lapte rece, praful de crema si gelatina calduta (facuta conform instructiunilor de pe ambalaj). Apoi am pus jumatate din frisca in crema de tarta ca sa fie mai pufoasa si astfel am pus crema peste blatul pufos.

Ce-am facut cu blatul pufos? L-am "decapitat"!!! Am luat cutitul de tort si i-am "ras" umflaturile... mama, ce sadica sunt... hi, hi, hi

Deci crema am pus-o peste blatul ras, drept si nivelat. Am intins crema si am dat la racit.

Pe urma am facut tortul-jelee rosu. Pe plic scrie cu 250 ml de apa sau suc. Mie mi-a iesit doar 75 de ml suc de capsuni, restul am completat cu apa. Dupa ce s-a racorit putin l-am pus peste crema si am pus prajitura la frigider pana a doua zi cand m-am infipt cu "inimioara' in ea.

S-au facut foarte usor, nu s-au stricat si au iesit foarte frumoase.
Si gustoase!

Se serveste cu toata inima!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
4
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos