Inimioare cu Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 300 g faina
  • un plic de praf de copt
  • 225 g capsuni
  • un praf de sare
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • Crema:
  • 1 plic crema pt tarte Dr Oetker (250 ml lapte)
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic frisca (150 ml lapte)
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic tort-jelee rosu (250 g suc si apa)

Mod de preparare

Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma. Adaugati vanilia - doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat.

Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. In revista scrie: "intindeti compozitia intr-un strat gros de 2 cm"... De unde, cred ca a avut vreo 6 cm... am mai umplut si o forma de inimioara... si tava era normala, nu mica...

Coaceti la foc mediu 20 de minute, apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme diferite: inimioare, cercuri, romburi, braduti, carti de joc etc. Mai, sablon de carti de joc n-am, nici n-am avut si nici macar n-am vazut... da' daca asa scrie la revista, inseamna ca exista...
Eu am ales sablonul inimioara.

Si peste 20 de minute s-a umflat aluatul de biscuiti de n-ati vazut asa ceva... cand tb sa creasca, se miceste, cand tb sa se miceasca, el creste. . . pfuaaa, ce m-am enervat!!!

Am lasat blatul la racit si m-am pus sa fac crema... prima data frisca... lapte rece, praful de frisca si intaritorul de frisca...

Apoi crema de tarta... lapte rece, praful de crema si gelatina calduta (facuta conform instructiunilor de pe ambalaj). Apoi am pus jumatate din frisca in crema de tarta ca sa fie mai pufoasa si astfel am pus crema peste blatul pufos.

Ce-am facut cu blatul pufos? L-am "decapitat"!!! Am luat cutitul de tort si i-am "ras" umflaturile... mama, ce sadica sunt... hi, hi, hi

Deci crema am pus-o peste blatul ras, drept si nivelat. Am intins crema si am dat la racit.

Pe urma am facut tortul-jelee rosu. Pe plic scrie cu 250 ml de apa sau suc. Mie mi-a iesit doar 75 de ml suc de capsuni, restul am completat cu apa. Dupa ce s-a racorit putin l-am pus peste crema si am pus prajitura la frigider pana a doua zi cand m-am infipt cu "inimioara' in ea.

S-au facut foarte usor, nu s-au stricat si au iesit foarte frumoase.
Si gustoase!

Se serveste cu toata inima!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.