Inimioare cu Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 300 g faina
  • un plic de praf de copt
  • 225 g capsuni
  • un praf de sare
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • Crema:
  • 1 plic crema pt tarte Dr Oetker (250 ml lapte)
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic frisca (150 ml lapte)
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic tort-jelee rosu (250 g suc si apa)

Mod de preparare

Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma. Adaugati vanilia - doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat.

Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. In revista scrie: "intindeti compozitia intr-un strat gros de 2 cm"... De unde, cred ca a avut vreo 6 cm... am mai umplut si o forma de inimioara... si tava era normala, nu mica...

Coaceti la foc mediu 20 de minute, apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme diferite: inimioare, cercuri, romburi, braduti, carti de joc etc. Mai, sablon de carti de joc n-am, nici n-am avut si nici macar n-am vazut... da' daca asa scrie la revista, inseamna ca exista...
Eu am ales sablonul inimioara.

Si peste 20 de minute s-a umflat aluatul de biscuiti de n-ati vazut asa ceva... cand tb sa creasca, se miceste, cand tb sa se miceasca, el creste. . . pfuaaa, ce m-am enervat!!!

Am lasat blatul la racit si m-am pus sa fac crema... prima data frisca... lapte rece, praful de frisca si intaritorul de frisca...

Apoi crema de tarta... lapte rece, praful de crema si gelatina calduta (facuta conform instructiunilor de pe ambalaj). Apoi am pus jumatate din frisca in crema de tarta ca sa fie mai pufoasa si astfel am pus crema peste blatul pufos.

Ce-am facut cu blatul pufos? L-am "decapitat"!!! Am luat cutitul de tort si i-am "ras" umflaturile... mama, ce sadica sunt... hi, hi, hi

Deci crema am pus-o peste blatul ras, drept si nivelat. Am intins crema si am dat la racit.

Pe urma am facut tortul-jelee rosu. Pe plic scrie cu 250 ml de apa sau suc. Mie mi-a iesit doar 75 de ml suc de capsuni, restul am completat cu apa. Dupa ce s-a racorit putin l-am pus peste crema si am pus prajitura la frigider pana a doua zi cand m-am infipt cu "inimioara' in ea.

S-au facut foarte usor, nu s-au stricat si au iesit foarte frumoase.
Si gustoase!

Se serveste cu toata inima!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Mucenici moldovenesti- Reteta Video
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti- Reteta Video

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti- Reteta Video
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate