Inimioare cu Capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 300 g faina
  • un plic de praf de copt
  • 225 g capsuni
  • un praf de sare
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • Crema:
  • 1 plic crema pt tarte Dr Oetker (250 ml lapte)
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic frisca (150 ml lapte)
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic tort-jelee rosu (250 g suc si apa)

Mod de preparare

Bateti untul moale si amestecati cu zaharul pudra si ouale pana face spuma. Adaugati vanilia - doua plicuri de zahar vanilat am pus, faina-cernuta cu praful de copt, apoi puneti si capsunile. Eu am blenduit capsunile, apoi le-am pus in sita la scurs si am pastrat sucul ca sa fac tort-jelee. Pasta de capsuni am amestecat-o in aluat.

Am tapetat tava cu hartie de copt si-am intins compozitia. In revista scrie: "intindeti compozitia intr-un strat gros de 2 cm"... De unde, cred ca a avut vreo 6 cm... am mai umplut si o forma de inimioara... si tava era normala, nu mica...

Coaceti la foc mediu 20 de minute, apoi taiati biscuitii cu sabloane in forme diferite: inimioare, cercuri, romburi, braduti, carti de joc etc. Mai, sablon de carti de joc n-am, nici n-am avut si nici macar n-am vazut... da' daca asa scrie la revista, inseamna ca exista...
Eu am ales sablonul inimioara.

Si peste 20 de minute s-a umflat aluatul de biscuiti de n-ati vazut asa ceva... cand tb sa creasca, se miceste, cand tb sa se miceasca, el creste. . . pfuaaa, ce m-am enervat!!!

Am lasat blatul la racit si m-am pus sa fac crema... prima data frisca... lapte rece, praful de frisca si intaritorul de frisca...

Apoi crema de tarta... lapte rece, praful de crema si gelatina calduta (facuta conform instructiunilor de pe ambalaj). Apoi am pus jumatate din frisca in crema de tarta ca sa fie mai pufoasa si astfel am pus crema peste blatul pufos.

Ce-am facut cu blatul pufos? L-am "decapitat"!!! Am luat cutitul de tort si i-am "ras" umflaturile... mama, ce sadica sunt... hi, hi, hi

Deci crema am pus-o peste blatul ras, drept si nivelat. Am intins crema si am dat la racit.

Pe urma am facut tortul-jelee rosu. Pe plic scrie cu 250 ml de apa sau suc. Mie mi-a iesit doar 75 de ml suc de capsuni, restul am completat cu apa. Dupa ce s-a racorit putin l-am pus peste crema si am pus prajitura la frigider pana a doua zi cand m-am infipt cu "inimioara' in ea.

S-au facut foarte usor, nu s-au stricat si au iesit foarte frumoase.
Si gustoase!

Se serveste cu toata inima!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Dobos
4
Dulciuri

Dobos

Dobos
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Cornuri Bratislava

Stiu ca nu aduc nimic nou cu aceasta reteta. Drumul l-a deschis Gabitzu care a fost atat de buna si ne-a impartasit aceasta...

Cornuri Bratislava
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana