* Preparati aluatul dospit rapid.
Dupa ce l-ati framantat a doua oara si s-a odihnit, portionati aluatul in 16 bucatele mici, pe care le modelati sub forma de bile.
Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi intindeti-le rotund cu sucitorul, intr-o foaie de cca 5 mm grosime.
Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale.
** In varianta de post ungeti cu gem de caise sau cu putin ulei.
Presarati cu aproximativ ½ lingurita zahar, apoi cu stafide / mac. Rulati aluatul sub forma de sul. Indoiti ruloul in doua cu marginile in mijloc. Taiati pe lungime partea indoita, cu un cutit, lasand netaiat, cam 1 cm, la celalat capat. Formati “inima“ desfacand pe lateral marginile ruloului, de-o parte si alta a taieturii. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu oua batut si presarati cu zahar brun.
** In post, fie nu le ungeti, fie folositi o infuzie de ceai.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.
** In varianta de post, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei, iar in locul oului ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii