Inima de Bezea

Complexitate
redusa
Inima de Bezea

Ingrediente

  • Pentru 6 bucati de bezea:
  • -1 albus
  • -80 g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • -2 galbenusuri
  • -70 g zahar pudra
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -75 g unt
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • -nuca de cocos (poate fi si colorata)
  • -fistic macinat
  • -alune macinate

Mod de preparare

Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie. Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:
Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.

Inveliti in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.

Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma. Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, alune macinate.

Serviti-le puse in forme de muffins sau direct pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Curry de pui
Bucataras.RO

Curry de pui

Curry de pui
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri