Inima de Bezea

Complexitate
redusa
Inima de Bezea

Ingrediente

  • Pentru 6 bucati de bezea:
  • -1 albus
  • -80 g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • -2 galbenusuri
  • -70 g zahar pudra
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -75 g unt
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • -nuca de cocos (poate fi si colorata)
  • -fistic macinat
  • -alune macinate

Mod de preparare

Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie. Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:
Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.

Inveliti in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.

Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma. Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, alune macinate.

Serviti-le puse in forme de muffins sau direct pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute