Inghetata `Four seasons`

Complexitate
redusa
Inghetata `Four seasons`

Ingrediente

  • - jumatate de pepene galben (aproximativ 1/2 kg de miez)
  • - 5 galbenusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g frisca lichida
  • - 2 pliculete vanilie
  • - 2 lingurite cherry brandy
  • - aici e optiunea fiecareia: eu am pus un kiwi, cirese din compot, cacao
  • - topping de capsuni si golden syrup

Mod de preparare

Se taie pepenele si se curata de seminte. Se scoate usor miezul si cu atentie ca sa nu ‘raniti’ pepenele in caz ca vreti sa il folositi ca si cupa.

Se paseaza miezul de pepene in robot sau cu furculita.

Se pun laptele, galbenusurile, zaharul si vanilia pe baie de aburi si se amesteca pana prinde consistenta.

Se lasa la racit compozitia.

Se bate frisca si se prepara fructele. Eu am dat fiecare fruct prin robot.
Cand s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si pepenele pasat (usor cu lingura). Apoi am impartit in patru compozitia si in fiecare am adaugat kiwi, cirese si brandy, cacao si a patra parte a ramas doar cu pepene.

Se lasa la frigider 3 ore (nu am avut atata rabdare).

Pentru ornatul cupelor am topit o ciocolatica de menaj cu o lingurita de ulei si am pus cupa cu marginea in ciocolata apoi am pus-o imediat la congelator sa nu se umple tot paharul de ciocolata.

Cand au inghetat compozitiile am luat din fiecare si am pus in 4 cupe.

Am mai facut eu inghetata dar asta e tare racoroasa si yummy (imi laud si eu marfa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Prajitura cu branza dulce si stafide
Bucataras.RO

Prajitura cu branza dulce si stafide

Va prezint prajitura  din care  gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul...

Prajitura cu branza dulce si stafide
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia