Inghetata de zmeura in cornet de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de zmeura in cornet de casa

Ingrediente

  • Inghetata de zmeura:
  • INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata),
  • 350gr iaurt cu gust de zmeura,
  • 2 galbenusuri,
  • 4 linguri cu varf cu zahar tos,
  • 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura)
  • Cornetele:
  • INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita faina,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos
  • Bezelele:
  • INGREDIENTE: 2 albusuri,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos

Mod de preparare

Inghetata de zmeura:
PREPARARE:
1. Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte.
2. Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita.
3. Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine.


Cornetele:
PREPARARE:
1. Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros).
2. Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug.
3. Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm.
4. Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine.
5. Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus.
6. Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min.

Bezelele:
PREPARARE:
1. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea.
2. Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie.

Pofta buna!

Pentru ornarea farfuriei am folosit inca putin suc de zmeura (cam 2-3 linguri) amestecat cu ½ lingurita amidon si cu 1 lingura d ezahar., pe foc mic. Se face ca un sirop mai gros.

Puteti renunta desigur la colrantul alimentar. Cornetele se pot face in acelasi mod doar ca ungem foaia cu ou simplu batut, apoi presaram condimente (scortisoara – pontul lui Jamie), apoi presaram zahar din belsug. Iar bezele sunt foarte frumoasa si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia