Inghetata de zmeura in cornet de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de zmeura in cornet de casa

Ingrediente

  • Inghetata de zmeura:
  • INGREDIENTE: 450gr zmeura congelata sau proaspata (aici congelata),
  • 350gr iaurt cu gust de zmeura,
  • 2 galbenusuri,
  • 4 linguri cu varf cu zahar tos,
  • 125 ml suc proaspat de zmeura (sucul care se strange in vasul cu zemura)
  • Cornetele:
  • INGREDIENTE: 200gr aluat de foietaj,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita faina,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos
  • Bezelele:
  • INGREDIENTE: 2 albusuri,
  • 1 lingurita colorant rosu,
  • 4 linguri cu varf zahar tos

Mod de preparare

Inghetata de zmeura:
PREPARARE:
1. Se face mai intai o crema: galbenusurile, zaharul si sucul de zmeura se pun pe bain-marie si se amesteca continuu pana se topeste zaharul iar amestecul este fierbinte.
2. Crema se amesteca cu iaurtul si cu fructele pasate cu blenderul. Totul se da prin sita.
3. Se da la congelator 3-4 ore amestecand din jumatate in jumatate de ora foarte bine.


Cornetele:
PREPARARE:
1. Aluatul de foietaj se dezgheata si se intinde in foaie foarte subtire, mai mult pe o latura (pentru ca atunci cand va fi rulat sa iasa un rulou mai gros).
2. Oul se bate cu faina si cu colorantul, apoi se unge foaia cu acest amestec. Se presara pe deasupra zahar din belsug.
3. Se ruleaza foaia foarte strans, cu grija sa nu se sparaga si se taie bucati cam de 1,5-2cm.
4. Se preseaza cu mana o bucata din rulou asezata cu taietura in sus si se intinde cu sucitorul foarte bine.
5. Pe cateva pahare mai inalte si mai subtiri se aseaza folie de aluminiu, apoi se imbraca cu foaia obtinuta ca mai sus.
6. Se dau la cuptor, cuptor preincalzit, foc moderat, pana se rumenesc foarte putin pe margini, aproximativ 30min.

Bezelele:
PREPARARE:
1. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si cateva picaturi de zeama de lamiae, se adauga treptat zaharul. Se obtine compozitie de bezea.
2. Se amesteca usor cu colorantul, se pune amestecul intr-o punga, se fac forme pe foaie de copt/aluminiu, se infing scobitori de lemn si se dau la cuptor, foc foarte mic, cuptor preincalzit, aproximativ 3 ore, pana se usuca bine si se desprind usor de pe hartie.

Pofta buna!

Pentru ornarea farfuriei am folosit inca putin suc de zmeura (cam 2-3 linguri) amestecat cu ½ lingurita amidon si cu 1 lingura d ezahar., pe foc mic. Se face ca un sirop mai gros.

Puteti renunta desigur la colrantul alimentar. Cornetele se pot face in acelasi mod doar ca ungem foaia cu ou simplu batut, apoi presaram condimente (scortisoara – pontul lui Jamie), apoi presaram zahar din belsug. Iar bezele sunt foarte frumoasa si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Turta dulce
2
Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce
Tort Primavara
3
Dulciuri

Tort Primavara

Tort Primavara
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Tavalite cu Cocos
5
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Aperitiv bulete cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv bulete cu cascaval

La pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...

Aperitiv bulete cu cascaval
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri