Inghetata de vanilie cu zmeura

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie cu zmeura

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca (am folosi La Dorna)
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.
Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic.
Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.
Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc.
Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate.
Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.
Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum.
Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri.
La final adaugati zeama de lamaie si vanilia.
O sa obtineti o consistenta cremoasa.
Pregatiti o caserola sau forme de inghetata.
Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura.
Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura.
Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.
O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Castraveți murați rapid
Bucataras.RO

Castraveți murați rapid

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat...

Castraveți murați rapid
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola