Inghetata de vanilie cu zmeura

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de vanilie cu zmeura

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca (am folosi La Dorna)
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.
Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic.
Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.
Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc.
Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate.
Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.
Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum.
Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri.
La final adaugati zeama de lamaie si vanilia.
O sa obtineti o consistenta cremoasa.
Pregatiti o caserola sau forme de inghetata.
Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura.
Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura.
Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.
O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Buturuga de Craciun
Bucataras.RO

Buturuga de Craciun

O prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare....asa ca...

Buturuga de Craciun
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)