Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.
Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic.
Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.
Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc.
Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate.
Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.
Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum.
Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri.
La final adaugati zeama de lamaie si vanilia.
O sa obtineti o consistenta cremoasa.
Pregatiti o caserola sau forme de inghetata.
Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura.
Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura.
Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.
O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.
Sa aveti pofta!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii