Inghetata de Orez si Crema Inglese

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

150 gr orez
30 gr unt
100 gr zahar
3 oua
1 plic vanilie
3 foi gelatina
50 gr fructe zaharisite
1 paharel maraschino
1 lamiie
100 gr frisca batuta
gelatina de zmeura (din cea care se pune pe tarte)
sare

Mod de preparare

Fructele zaharisite se pun la inmuiat in lichior.

Orezul se fierbe in apa sarata, se scurge si sa adauga untul + 25 gr zahar + vanilia+ fructele zaharisite din lichior.

Se prepara pe foc mic crema inglese cu 3 galbenuse, laptele, 75 gr zahar si coaja de la jumatate de lamiie
gelatina se pune la umflat in apa calduta, se stoarce si se adauga in crema calda amestecind ca sa se topeasca

Se adauga orezul si frisca batuta si se amesteca totul. Se aseaza totul in forma si se lasa la rece in frigider cca 3 ore.

Se rastoarna totul pe platou si se orneaza cu gelatina de zmeura topita intr-un pahar cu apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Inghetata de Orez si Crema Inglese" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata de Orez si Crema Inglese