Inghetata de Orez cu Sos de Menta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g orez
  • 6 dl lapte
  • 200g zahar
  • 1 lamiie
  • 1 vanilie (sau esenta, sau zahar vanilat)
  • 1 lingura de cedru zaharisit
  • 1 paharel de Alchermes
  • Pt sosul de menta :
  • 40g sirop de menta
  • 50g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/4 l de lapte
  • 2 linguri de amidon

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte cu un praf de sare, vanilia si coaja de lamiie (taiata ca si cum ai curata un mar sau un cartof), astrfel incit orezul in timpul fierberii sa prinda aroma acestora.

Cind e gata fiert se scoate vanilia si coaja de lamiie, se adauga 200 gr zahar si se mixeza pina se obtine un amestec omogen.

Se varsa continutul in vasul pt congelator si se adauga cedrul cubulete. Se lasa sa se intareasca.

Intre timp se pregateste sosul de menta, se bate galbenusul cu zaharul apoi se adauga amidonul (de cartof) si lapte adaugat ca uleiul la maioneza ca sa nu faca cocoloase.

Se pune vasul pe foc si se coace cca 20 min, amestecind cu grija.

La sfirsit se lasa sa se racoreasca si se adauga siropul de menta.

Se servesc bile de inghetata cu sosul de menta.
Ingrediente sunt pentru 4 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)