Se fierbe orezul in lapte cu un praf de sare, vanilia si coaja de lamiie (taiata ca si cum ai curata un mar sau un cartof), astrfel incit orezul in timpul fierberii sa prinda aroma acestora.
Cind e gata fiert se scoate vanilia si coaja de lamiie, se adauga 200 gr zahar si se mixeza pina se obtine un amestec omogen.
Se varsa continutul in vasul pt congelator si se adauga cedrul cubulete. Se lasa sa se intareasca.
Intre timp se pregateste sosul de menta, se bate galbenusul cu zaharul apoi se adauga amidonul (de cartof) si lapte adaugat ca uleiul la maioneza ca sa nu faca cocoloase.
Se pune vasul pe foc si se coace cca 20 min, amestecind cu grija.
La sfirsit se lasa sa se racoreasca si se adauga siropul de menta.
Se servesc bile de inghetata cu sosul de menta.
Ingrediente sunt pentru 4 portii.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii