Portocala se rade de coaja si se stoarce. Se obtine aproximativ 100 ml de suc.
Intr-o cratita se prepara un sirop din sucul de portocala, zeama de lamiie, 50 de grame de zahar, se lasa pe foc pina se incheaga. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si cu mierea, la care se adauga coaja de portocala. Se mixeaza pina se obtine o crema consistenta. Se adauga frisca batuta si albusurile batute spuma.
Se pune inghetata in forme si se tine la congelator cel putin 6 ore. Se serveste cu salata de citrice (portocale si mandarine). Se decoreaza cu frunze de menta.
E foarte racoritoare si nu are multe calorii.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii