Inghetata de cafea
Totul incepe cu o cana de cafea. De fapt am facut 2, de dimineata, ca sa am si eu una. Apoi laptele se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharelul. Se adauga cafeaua si se amesteca.
Se separa ouale si se bate ultima lingura de zahar cu galbenusurile. Apoi se adauga la laptele fierbinte. Se fierbe aproximativ 10 minute pana se intareste un pic. Se lasa la racit.
Intre timp se bat albusul spuma. Pentru aceasta am decis sa folosesc minunatul robot de bucatarie pe care l-am primit la nunta si n-am fost dezamagita. La fel am facut cu frisca. Se adauga la laptele fiert. Si se amesteca bine. Se pune intr-un recipient de plastic la congelator.
Inghetata de zmeura
Zmeura am pus-o tot in noul meu robot cu putin lapte si am facut-o spuma. Apoi se procedeaza la fel ca inainte. Se fierbe laptele cu zahar, se adauga zmeura, galbenusul. Cand s-a racit se adauga albusul batut si frisca.
Crema de ciocolata
Se topeste margarina, apoi se adauga ciocolata cubulete si se lasa sa se topeasca. La sfarsit se adauga cele doua oua si se amesteca pana devine o crema fina si pufoasa.
Cum le decorez
Peste inghetata se pun fructele, crema de ciocolata si frisca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii