Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • inghetata de cafea
  • 1 cana de cafea
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • inghetata de zmeura
  • 500g zmeura
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • crema ciocolata
  • 200g margarina
  • 1 ciocolata simpla
  • 2 oua

Mod de preparare

Inghetata de cafea
Totul incepe cu o cana de cafea. De fapt am facut 2, de dimineata, ca sa am si eu una. Apoi laptele se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharelul. Se adauga cafeaua si se amesteca.

Se separa ouale si se bate ultima lingura de zahar cu galbenusurile. Apoi se adauga la laptele fierbinte. Se fierbe aproximativ 10 minute pana se intareste un pic. Se lasa la racit.

Intre timp se bat albusul spuma. Pentru aceasta am decis sa folosesc minunatul robot de bucatarie pe care l-am primit la nunta si n-am fost dezamagita. La fel am facut cu frisca. Se adauga la laptele fiert. Si se amesteca bine. Se pune intr-un recipient de plastic la congelator.


Inghetata de zmeura
Zmeura am pus-o tot in noul meu robot cu putin lapte si am facut-o spuma. Apoi se procedeaza la fel ca inainte. Se fierbe laptele cu zahar, se adauga zmeura, galbenusul. Cand s-a racit se adauga albusul batut si frisca.


Crema de ciocolata
Se topeste margarina, apoi se adauga ciocolata cubulete si se lasa sa se topeasca. La sfarsit se adauga cele doua oua si se amesteca pana devine o crema fina si pufoasa.
Cum le decorez

Peste inghetata se pun fructele, crema de ciocolata si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia