Inghetata de cafea
Totul incepe cu o cana de cafea. De fapt am facut 2, de dimineata, ca sa am si eu una. Apoi laptele se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharelul. Se adauga cafeaua si se amesteca.
Se separa ouale si se bate ultima lingura de zahar cu galbenusurile. Apoi se adauga la laptele fierbinte. Se fierbe aproximativ 10 minute pana se intareste un pic. Se lasa la racit.
Intre timp se bat albusul spuma. Pentru aceasta am decis sa folosesc minunatul robot de bucatarie pe care l-am primit la nunta si n-am fost dezamagita. La fel am facut cu frisca. Se adauga la laptele fiert. Si se amesteca bine. Se pune intr-un recipient de plastic la congelator.
Inghetata de zmeura
Zmeura am pus-o tot in noul meu robot cu putin lapte si am facut-o spuma. Apoi se procedeaza la fel ca inainte. Se fierbe laptele cu zahar, se adauga zmeura, galbenusul. Cand s-a racit se adauga albusul batut si frisca.
Crema de ciocolata
Se topeste margarina, apoi se adauga ciocolata cubulete si se lasa sa se topeasca. La sfarsit se adauga cele doua oua si se amesteca pana devine o crema fina si pufoasa.
Cum le decorez
Peste inghetata se pun fructele, crema de ciocolata si frisca.
Cu ceva timp in urma am facut si eu acest tort, foarte aspectuos si cu un gust pe masura. Multumesc Simona (Simona72) pentru...
Tort Catifea rosie cu capsuniRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii