Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • inghetata de cafea
  • 1 cana de cafea
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • inghetata de zmeura
  • 500g zmeura
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • crema ciocolata
  • 200g margarina
  • 1 ciocolata simpla
  • 2 oua

Mod de preparare

Inghetata de cafea
Totul incepe cu o cana de cafea. De fapt am facut 2, de dimineata, ca sa am si eu una. Apoi laptele se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharelul. Se adauga cafeaua si se amesteca.

Se separa ouale si se bate ultima lingura de zahar cu galbenusurile. Apoi se adauga la laptele fierbinte. Se fierbe aproximativ 10 minute pana se intareste un pic. Se lasa la racit.

Intre timp se bat albusul spuma. Pentru aceasta am decis sa folosesc minunatul robot de bucatarie pe care l-am primit la nunta si n-am fost dezamagita. La fel am facut cu frisca. Se adauga la laptele fiert. Si se amesteca bine. Se pune intr-un recipient de plastic la congelator.


Inghetata de zmeura
Zmeura am pus-o tot in noul meu robot cu putin lapte si am facut-o spuma. Apoi se procedeaza la fel ca inainte. Se fierbe laptele cu zahar, se adauga zmeura, galbenusul. Cand s-a racit se adauga albusul batut si frisca.


Crema de ciocolata
Se topeste margarina, apoi se adauga ciocolata cubulete si se lasa sa se topeasca. La sfarsit se adauga cele doua oua si se amesteca pana devine o crema fina si pufoasa.
Cum le decorez

Peste inghetata se pun fructele, crema de ciocolata si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa