Oprim o cana de lapte iar restul il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar , adaugam faina, cacao si cana de lapte oprit.
Dam vasul cu lapte de pe foc si turnam compozitia de oua amstecand bine. Punem din nou la foc mic (nu trebuie sa dea in clocot) amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana.
Luam vasul de pe foc , adaugam untul si omogenizam . Lasam sa se raceasca bine.
Cand este complet rece adaugam esentele si frisca amestecam din nou apoi o punem la congelator.
Este o inghetata extraordinara, cremoasa (fara ace) si foarte fina.
Se poate servi cu piscoturi de sampanie sau cu sticksuri de ciocolata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii