Inghetata Cremoasa - Izlandi Fagylalt

Complexitate
redusa
Inghetata Cremoasa - Izlandi Fagylalt

Ingrediente

  • Aceasta inghetata este foarte cremoasa Chiar dupa zile intregi de stat in congelator ramane la fel consistenta ei Am laudat-o destul acum urmeaza Sa fac un inventar cu cele trebuincioase: pentru o jumatate de portie avem nevoie de 2 oua
  • 100 gr zahar si 250 ml frisca Sa fie mai interesanta putem folosi cacao, esenta de rom, esenta de vanilie sau ce arome doriti voi Este la libera alegere a fiecaruia Eu, am folosit ce aveam in casa la acel moment, adica 2 linguri de cacao, 1 fiola de

Mod de preparare

V-am plictisit destul, hai sa va povestesc cum am procedat! Nimic mai simplu, am pus cele 2 oua intr-un vas, am aruncat peste, cele 100 gr zahar si m-am apucat de mixat cu mixerul pana s-a ingrosat. Am batut frisca pana s-a intarit si l-am adaugat la ouale mixate anterior amestecand cu grija (nu ca mi-ar sta in caracter sa ma comport delicat cu ele). Am impartit cantitatea in doua si am inceput sa fac combinatii de arome.

Intr-o jumatate am pus 2 linguri cacao si fiola de rom (doamne ce bun ar fi fost un pic de Wisky Cream, dar... ai copii, alcool nu! ) si am mixat bine. In cealalta jumatate a m trantit 3 plicuri zahar vanilat si gata a fost inghetata. Putem sa imbogatim continutul acesteia cu alune, nuci, stafide,...

Intr-un vas am pus alternativ din cele doua compozitii am razuit un pic de ciocolata deasupra, si am dat totul la rece pentru cateva ore. La ornat nu ma laud... , am servit inghetata cu un pic de ciocolata topita si alaturi, neavand piscot am asezat un turo rudi.

Pofta Buna ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video
Bucataras.RO

Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video

Un desert fara zahar simplu, intotdeauna usor de facut si daca mai este si dietetic e si mai bun, nu?

Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia