Inghetata Caramel

Complexitate
redusa
Inghetata Caramel

Ingrediente

  • 350 ml frisca vegetala
  • 350 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 150gr zahar pentru caramel
  • 100ml lapte ptr caramel

Mod de preparare

Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele. Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura. Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul sa topit, se da la rece. Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema.

Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare. Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.

Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata. O introducem la congelator pentru cateva ore. Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.

Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata

Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici