Iepurasi Coconasi

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

500 grame faina
1/2 cubulet drojdie proaspata
280 ml lapte caldut
100 g zahar
100 g unt
1 praf sare
1 galbenus + 2 linguri lapte
cateva stafide si migdale (pentru ochi si nas)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca.

Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura camerei si sarea, framantam bine. Lasam aluatul la dospit 40 minute la loc cald.

Framantam bine aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si faceti 16 bilute. Le aplatizam si taiem cu un cutit pana la jumatate, dansu-le forma unui cap cu urechi lungi. Daca mai e cazul taiem usrplusul de alaut cu un cutit. Punem iepurasii in tava cu hartie de copt, ii aceoperim cu un servet si ii mai lasam 20 minute, la loc cald. Incalzim cuptorul.

Amestecam galbenusul cu 2 linguri de lapte si ungem iepurasi. Pentru ochi punem stafide, iar pentru dintii iepurasilor coconasi migdalele. Coacem aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor), dar verificam si mai inainte ca "sub talpa sa fie rumeni".
Dupa ce s-au racit putin, putem presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iepurasi Coconasi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  25.02.2010 00:10:28

ce haiosi sunt!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iepurasi Coconasi