Pregatire:
Se dau la mixer semintele pana devin marunte. Se adauga praful de roscove, o lingura de cacaua, scortisoara si dupa preferinte se pot adauga bucatele de baton de vanilie, coaja rasa de la o lamaie sau alte arome naturale
Se amesteca totul si se adauga miere astfel incat la framantarea cu mana, sa se formeze o masa ca a unui aluat dens. Se modeleaza din acest aluat o forma in care dorim sa-l pastram: fie sub forma de batoane invelite in folie de plastic, fie il presam bine in godete de plastic sau borcane. Se va pastra astfel la frigider fara sa se strice sau sa se oxideze chiar si un an!
Am denumit-o "halvaua turistului", pentru ca acest preparat contine aproape toate enzimele, proteinele, vitaminele necesare functionarii corpului si poate servi ca supliment alimentar atunci cand din diverse motive nu putem avea o masa consistenta. Este un preparat pur, natural, viu! Ideal pentru studenti, elevi sau pentru cei care nu au pauza de pranz la locul de munca.
Prajitura aceasta pe cat de simpla este, pe atat de buna! Pufoasa, o crema aromata de mascarpone cu vanilie, piersici...
Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdaleInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii