Pregatire:
Se dau la mixer semintele pana devin marunte. Se adauga praful de roscove, o lingura de cacaua, scortisoara si dupa preferinte se pot adauga bucatele de baton de vanilie, coaja rasa de la o lamaie sau alte arome naturale
Se amesteca totul si se adauga miere astfel incat la framantarea cu mana, sa se formeze o masa ca a unui aluat dens. Se modeleaza din acest aluat o forma in care dorim sa-l pastram: fie sub forma de batoane invelite in folie de plastic, fie il presam bine in godete de plastic sau borcane. Se va pastra astfel la frigider fara sa se strice sau sa se oxideze chiar si un an!
Am denumit-o "halvaua turistului", pentru ca acest preparat contine aproape toate enzimele, proteinele, vitaminele necesare functionarii corpului si poate servi ca supliment alimentar atunci cand din diverse motive nu putem avea o masa consistenta. Este un preparat pur, natural, viu! Ideal pentru studenti, elevi sau pentru cei care nu au pauza de pranz la locul de munca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii