Topim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar, untul topit, esenta de rom, mierea, migdalele tocate, stafidele, fulgii de cioco si sarea. Framantam un aluat si lasam la dospit vreme de o ora. Pregatim forma de gugulufi mici (eu folosesc una de silicon) ungandu-le cu ulei si dam drumul la cuptor.
Dupa ce aluatul a cresut, umplem formele de gugulufi si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora. Ei vor creste si vor depasi forma. Sunt pufosi si gustosi.
Sunt ideali pentru micul dejun, serviti cu gem de afine. Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii