Gugulufi mici

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 cub drojdie
250 ml lapte caldut
150 grame zahar
3 linguri de miere
2 oua+2 galbenusuri
500 grame faina
200 grame unt
stafide
fulgi de cioco
esenta de rom
migdale tocate
un praf de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Topim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar, untul topit, esenta de rom, mierea, migdalele tocate, stafidele, fulgii de cioco si sarea. Framantam un aluat si lasam la dospit vreme de o ora. Pregatim forma de gugulufi mici (eu folosesc una de silicon) ungandu-le cu ulei si dam drumul la cuptor.
Dupa ce aluatul a cresut, umplem formele de gugulufi si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora. Ei vor creste si vor depasi forma. Sunt pufosi si gustosi.
Sunt ideali pentru micul dejun, serviti cu gem de afine. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gugulufi mici" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gugulufi mici