Gratin de cirese si migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gratin de cirese si migdale

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi,
  • 1 lingura lichior de cirese (kirsch) sau orice alta aroma va place (eu am folosit de portocale)
  • 2 linguri zahar tos,
  • 150 g migdale macinate fin,
  • 150 g unt nesarat, la temp camerei,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana dulce,
  • 200 g zahar pudra (pastrati 2 linguri pt pudrat gratinul),
  • esenta de migdale (eu am inlocuit-o cu esenta de vanilie)

Mod de preparare

Aveti nevoie de o forma de copt pt. tarte, de preferat de sticla, cu diametru de cca 20 cm (eu nu am avut forma rotunda de sticla, si nu am vrut sa o fac patrata in forma de yena, asa ca l-am copt intr-o forma de teflon).

Se incalzeste cuptorul la 190 C (375F) - foc mediu. Se unge forma cu unt si se pune deoparte.
Intr-o tigaie se pun ciresele, lichiorul si cele 2 linguri de zahar si se gatesc la foc mic, amestecand sa nu se arda, timp de 5 min. Se toarna ciresele in forma de tarta.
Se pregateste crema de migdale: intr-un castron se freaca untul si migdalele pana se obtine un amestec cremos. Se adauga ouale, smantana, zaharul pudra si esenta de migdale. Se toarna crema peste cirese.
Se pune gratinul la copt in jumatatea de sus a cuptorului si se coace pana este ferm si un auriu mai inchis, timp de 20-25 min. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar. Se pudreaza cu cele 2 linguri de zahar pudra cand s-a racit si se serveste la temperatura camerei sau cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc