Gratin de cirese si migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gratin de cirese si migdale

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi,
  • 1 lingura lichior de cirese (kirsch) sau orice alta aroma va place (eu am folosit de portocale)
  • 2 linguri zahar tos,
  • 150 g migdale macinate fin,
  • 150 g unt nesarat, la temp camerei,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana dulce,
  • 200 g zahar pudra (pastrati 2 linguri pt pudrat gratinul),
  • esenta de migdale (eu am inlocuit-o cu esenta de vanilie)

Mod de preparare

Aveti nevoie de o forma de copt pt. tarte, de preferat de sticla, cu diametru de cca 20 cm (eu nu am avut forma rotunda de sticla, si nu am vrut sa o fac patrata in forma de yena, asa ca l-am copt intr-o forma de teflon).

Se incalzeste cuptorul la 190 C (375F) - foc mediu. Se unge forma cu unt si se pune deoparte.
Intr-o tigaie se pun ciresele, lichiorul si cele 2 linguri de zahar si se gatesc la foc mic, amestecand sa nu se arda, timp de 5 min. Se toarna ciresele in forma de tarta.
Se pregateste crema de migdale: intr-un castron se freaca untul si migdalele pana se obtine un amestec cremos. Se adauga ouale, smantana, zaharul pudra si esenta de migdale. Se toarna crema peste cirese.
Se pune gratinul la copt in jumatatea de sus a cuptorului si se coace pana este ferm si un auriu mai inchis, timp de 20-25 min. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar. Se pudreaza cu cele 2 linguri de zahar pudra cand s-a racit si se serveste la temperatura camerei sau cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia