Gratin de cirese si migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gratin de cirese si migdale

Ingrediente

  • 350 g cirese fara samburi,
  • 1 lingura lichior de cirese (kirsch) sau orice alta aroma va place (eu am folosit de portocale)
  • 2 linguri zahar tos,
  • 150 g migdale macinate fin,
  • 150 g unt nesarat, la temp camerei,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana dulce,
  • 200 g zahar pudra (pastrati 2 linguri pt pudrat gratinul),
  • esenta de migdale (eu am inlocuit-o cu esenta de vanilie)

Mod de preparare

Aveti nevoie de o forma de copt pt. tarte, de preferat de sticla, cu diametru de cca 20 cm (eu nu am avut forma rotunda de sticla, si nu am vrut sa o fac patrata in forma de yena, asa ca l-am copt intr-o forma de teflon).

Se incalzeste cuptorul la 190 C (375F) - foc mediu. Se unge forma cu unt si se pune deoparte.
Intr-o tigaie se pun ciresele, lichiorul si cele 2 linguri de zahar si se gatesc la foc mic, amestecand sa nu se arda, timp de 5 min. Se toarna ciresele in forma de tarta.
Se pregateste crema de migdale: intr-un castron se freaca untul si migdalele pana se obtine un amestec cremos. Se adauga ouale, smantana, zaharul pudra si esenta de migdale. Se toarna crema peste cirese.
Se pune gratinul la copt in jumatatea de sus a cuptorului si se coace pana este ferm si un auriu mai inchis, timp de 20-25 min. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar. Se pudreaza cu cele 2 linguri de zahar pudra cand s-a racit si se serveste la temperatura camerei sau cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia