Este un dulce napoletan se gaseste in toate cofetariile din Napoli tot timpul anului, dar este un dulce tipic de carnevale (carnaval).
Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata in apa cu zaharul putin caldut, ouale batute un pic, esenta, scortisoara, sarea, coaja de lamaie. Se amesteca bine si se adauga untul moale.
Se framanta bine si se intinde o foaie care se taie cu un pahar mai mare gogosile, iar in mijloc cu un paharel mai mic. Daca se fac asa, ies mari cum ar trebui sa fie. Eu am taiat aluatull cu un pahar de apa normal si in mijloc cu un dui ca nu aveam altceva asa mic.
Se pun pe masa infainata bine si se lasa la crescut 2 ore acoperite cu un prosop de bucatarie.
Cand au crescut se prajesc in ulei la foc mic. Se scot pe hartie si se dau prin zahar tos. Sunt delicioase si nu absorb ulei deloc.
Sunt super inauntru, fara pic de grasime.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii