Gogosi Pufoase

Postat pe: 20-01-2013
(0)

Ingrediente

500 grame de faina
Lapte cald 130 ml
2 plicuri de zahar vanilat
Apa calda 130 ml
Unt topit 50gr
Galbenusuri de oua 3
Zahar tos 100gr
Zahar pudra
o lamaie (coaja rasa)
Drojdie uscata (1 plic)
1-2 lingurite de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Într-un castron punem faina, drojdia, zaharul tos si cel vanilat, coaja de lamaie, laptele si apa se pun calde untul, galbenusurile si bineinteles sarea. Pe urma le framantam pe toate la un loc timp de 25-30 min.

Aluatul se lasa la dospit la loc cald acoperit cu ceva timp de 70-75 min. Acum il intindeti cat mai subtire. Luam un pahar rotund si facem formele. Din aluatul ce ramane il framantam si procedam la fel ca si cu celalalt.

Gogosile le lasam o jumatate de ora. Le punem in tigaie cu ulei incins. Cand au devenit aurii le intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce le-am terminat presaram zahar pudra peste ele.

Pofta buna!!
Calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi Pufoase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi Pufoase