Se pune laptele la fiert cu un varf de sare si coaja intreaga de lamaie. Cum incepe sa fiarba, se pune orezul, se face flacara mica si se fierbe orezul incet, incet. Amestecati din cand in cand cu o lingura.
Cand laptele este tot absorbit si orezul fiert, se da la o parte. Se scoate coaja de lamaie, se lasa la racit orezul fiert. Cand s-a racit bine, se adauga oul, Marsala (facultativ), zaharul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine.
Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Daca este necesar mai puneti putina faina. Se incalzeste bine uleiul, flacara nu trebuie sa fie prea mare, dar nici prea mica. Se ia cu lingurita cat o nuca mare si se prajesc gogoselele in ulei, intorcandu-le pe ambele parti. Sunt gata cand au culoare aurie catre maroniu.
Se scot de la prajit si se pun pe hartie absorbanta de bucatarie. Calde se dau prin zahar tos sau se presara cu zahar pudra vanilat.
Aceste gogosi se pot face si daca va ramane in casa orez cu lapte. Se pune pe foc, se fierbe pana scade bine laptele (depinde cat de zemos este orezul cu lapte), apoi se lasa sa se raceasca bine. Se adauga un ou, putin praf de copt, arome si faina... asa incat sa iasa o compozitie destul de densa, nu foarte tare, dar nici moale.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii