Gogosi Dulci de Orez

Complexitate
redusa
Gogosi Dulci de Orez

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie bio
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite vin Marsala sau vin alb (facultativ)
  • ulei pentru prajit de floarea soarelui sau arahide
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un varf de sare si coaja intreaga de lamaie. Cum incepe sa fiarba, se pune orezul, se face flacara mica si se fierbe orezul incet, incet. Amestecati din cand in cand cu o lingura.

Cand laptele este tot absorbit si orezul fiert, se da la o parte. Se scoate coaja de lamaie, se lasa la racit orezul fiert. Cand s-a racit bine, se adauga oul, Marsala (facultativ), zaharul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine.

Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Daca este necesar mai puneti putina faina. Se incalzeste bine uleiul, flacara nu trebuie sa fie prea mare, dar nici prea mica. Se ia cu lingurita cat o nuca mare si se prajesc gogoselele in ulei, intorcandu-le pe ambele parti. Sunt gata cand au culoare aurie catre maroniu.

Se scot de la prajit si se pun pe hartie absorbanta de bucatarie. Calde se dau prin zahar tos sau se presara cu zahar pudra vanilat.
Aceste gogosi se pot face si daca va ramane in casa orez cu lapte. Se pune pe foc, se fierbe pana scade bine laptele (depinde cat de zemos este orezul cu lapte), apoi se lasa sa se raceasca bine. Se adauga un ou, putin praf de copt, arome si faina... asa incat sa iasa o compozitie destul de densa, nu foarte tare, dar nici moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa