Gogosi Dulci de Orez

Complexitate
redusa
Gogosi Dulci de Orez

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie bio
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite vin Marsala sau vin alb (facultativ)
  • ulei pentru prajit de floarea soarelui sau arahide
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu un varf de sare si coaja intreaga de lamaie. Cum incepe sa fiarba, se pune orezul, se face flacara mica si se fierbe orezul incet, incet. Amestecati din cand in cand cu o lingura.

Cand laptele este tot absorbit si orezul fiert, se da la o parte. Se scoate coaja de lamaie, se lasa la racit orezul fiert. Cand s-a racit bine, se adauga oul, Marsala (facultativ), zaharul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca bine.

Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Daca este necesar mai puneti putina faina. Se incalzeste bine uleiul, flacara nu trebuie sa fie prea mare, dar nici prea mica. Se ia cu lingurita cat o nuca mare si se prajesc gogoselele in ulei, intorcandu-le pe ambele parti. Sunt gata cand au culoare aurie catre maroniu.

Se scot de la prajit si se pun pe hartie absorbanta de bucatarie. Calde se dau prin zahar tos sau se presara cu zahar pudra vanilat.
Aceste gogosi se pot face si daca va ramane in casa orez cu lapte. Se pune pe foc, se fierbe pana scade bine laptele (depinde cat de zemos este orezul cu lapte), apoi se lasa sa se raceasca bine. Se adauga un ou, putin praf de copt, arome si faina... asa incat sa iasa o compozitie destul de densa, nu foarte tare, dar nici moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert tort diplomat cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tort diplomat cu capsuni

"Retete pentru mese in familie" A inceput sezonul capsunilor dulci si aromate!Imi place sa le servesc asa pentru...

Desert tort diplomat cu capsuni
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai