Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Complexitate
redusa
Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
  • -2-3 linguri zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
  • -faina cat cere(eu am folosit 500 g)
  • -un praf de sare
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
  • -3 linguri zahar pudra(am pus 6)
  • -putine nuci macinate sau migdale zdrobite
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • Gogosile de Strasbourg pot fi umplute
  • Eu am facut cu:
  • -gem de caise, gros
  • -nuca macinata amestecate cu zahar
  • -nuca macinata amestecata cu gem de caise
  • -dulceata de capsuni
  • sau cu orice alta umplutura preferata de voi

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.


Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert prajitura cu pere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...

Desert prajitura cu pere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola