Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii, unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul, aromele si se framanta un aluat (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.
Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii, pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!
Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc. (am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama). Se frig in ulei incins pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar din belsug! Am facut si simple si impletite, dar fara finetti.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii