Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La final adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.
Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care amestecam continuu.
Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pos le umplem cu crema.
Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.
In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele umplute.
Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita punem deasupra.
Dam la rece apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia