Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Gogoselele:
Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.
Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.
La final adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.
Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care amestecam continuu.
Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pos le umplem cu crema.
Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.
In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele umplute.
Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita punem deasupra.
Dam la rece apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute