Mai intai culegem piersicile, daca avem de unde, eu am avut. Iar anul asta tare frumoase au crescut. Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase. Le punem in tuci, adaugam zaharul, amestecam bine si lasam cca. 2 ore sa-si lase zeama. Apoi asezam tuciul pe foc, cu flacara medie si lasam sa fiarba, din cand in cand, luam spuma formata. Lasam sa scada cat consideram noi, n-am scazut ca pentru gem, dar nici ca pentru dulceata, undeva la mijloc.
Punem in borcane, capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi, depozitam borcanele in camara.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii