Gem de caise

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Gem de caise

Ingrediente

  • 500 g caise (cantitate ramasa dupa curatare);
  • 500 g zahar;
  • 2 pahare de apa

Mod de preparare

Pentru acest gem am taiat caisele in bucati mici, pentru ca la fierbere sa se farame si sa obtin un gem cat mai uniform.
Alegeti fructe cat mai coapte. E bine sa gustati fructele inainte, ca sa apreciati cat mai bine cantitatea de zahar pe care urmeaza sa o folositi. De exemplu, la aceasta reteta, pentru ca fructele mele nu au fost asa de dulci, am folosit urmatoarele cantitati:

Mod de preparare:
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici.

Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las cu zaharul pana seara, cand le pun la fiert.

Cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Totusi, tineti cont ca atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta de portocaliu.

Se fierbe acum pana cand se leaga, asta inseamna cam 40 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata.
Cand se raceste gemul, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. In plus, tineti cont ca dupa ce s-a racit, se va vedea ca s-a inchegat si s-a mai ingrosat.
Am obtinut: 2 borcane de 350 g de gem
Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/gem-de-caise.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
4
Dulciuri

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos

Prajitura Fina cu Nuca de Cocos
Gofre cu legume si mozzarella
5
Aperitive

Gofre cu legume si mozzarella

Gofre cu legume si mozzarella
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce