Gem de caise

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Gem de caise

Ingrediente

  • 500 g caise (cantitate ramasa dupa curatare);
  • 500 g zahar;
  • 2 pahare de apa

Mod de preparare

Pentru acest gem am taiat caisele in bucati mici, pentru ca la fierbere sa se farame si sa obtin un gem cat mai uniform.
Alegeti fructe cat mai coapte. E bine sa gustati fructele inainte, ca sa apreciati cat mai bine cantitatea de zahar pe care urmeaza sa o folositi. De exemplu, la aceasta reteta, pentru ca fructele mele nu au fost asa de dulci, am folosit urmatoarele cantitati:

Mod de preparare:
Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 500 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati cat mai mici.

Se pun caisele intr-o cratita mare, se acopera cu zaharul, ca sa isi lase siropul si se lasa pana seara. Eu, de obicei, cumpar fructele si le curat dimineata si le las cu zaharul pana seara, cand le pun la fiert.

Cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Totusi, tineti cont ca atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta de portocaliu.

Se fierbe acum pana cand se leaga, asta inseamna cam 40 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din gem pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci gemul este gata.
Cand se raceste gemul, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. In plus, tineti cont ca dupa ce s-a racit, se va vedea ca s-a inchegat si s-a mai ingrosat.
Am obtinut: 2 borcane de 350 g de gem
Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/gem-de-caise.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti