Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.
Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.
Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.
Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.
Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii