Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata

Complexitate
redusa
Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • esenta vanilie
  • Glazura:
  • 210gr ciocolata amaruie
  • 165 ml frisca lichida
  • 25 gr miere
  • 42 gr unt moale
  • Ganache:
  • 300gr ciocolata amaruie
  • 300ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.

Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.

Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.

Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.

Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc