Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata

Postat pe: 20-10-2012
(2)

Ingrediente

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
3 linguri ulei
un praf sare
esenta vanilie
Glazura:
210gr ciocolata amaruie
165 ml frisca lichida
25 gr miere
42 gr unt moale
Ganache:
300gr ciocolata amaruie
300ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.

Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.

Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.

Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.

Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yaya6
•  14.02.2013 19:39:45

multumesc frumos pentru aprecieri

danielcozma391
•  14.02.2013 15:47:43

placut srprins de modul de prezentare ,ok

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ganache, Pandispan si Glazura de Ciocolata