Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.
Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.
Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.
Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.
Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii