Gomboti cu prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Gomboti cu prune

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari;
  • 10-15 prune coapte;
  • 2 oua;
  • 350 g faina;
  • 250 g zahar;
  • 50 g unt;
  • 2 linguri de ulei;
  • 300 g pesmet;
  • sare;
  • esenta dupa preferinta;

Mod de preparare

Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure.
Separat se spala prunele si scot samburii,iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul.
Cand cartofii sunt gata,se scurg de apa si se mixeaza cu un blender.Se adauga apoi ouale,uleiul,un varf de cutit de sare,esenta si faina.Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute.
Cat timp se odihneste aluatul,intr-o cratita se topeste untul si se adauga apoi pesmetul.Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul.
Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna.Eu nu am pus pruna intreaga,deoarece ieseau niste gamboti foarte mari.Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra.Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar.
Se servesc atat calde cat si reci .....daca mai ajung sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti