Galuste Umplute, Coapte pe Aburi

Complexitate
redusa
Galuste Umplute, Coapte pe Aburi

Ingrediente

  • -50 g unt, topit si racorit
  • -200 ml lapte, caldut
  • -2 linguri zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina, cernuta
  • -1 ou
  • -10 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -magiun de prune
  • -100 g unt + 50 g mac macinat (sau dupa gust)
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, oul si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta, oul si amestecati. Adaugati untul topit si racorit, sarea si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga inca cateva linguri de lapte caldut.

Puneti aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati-l in 4 parti egale sau in functie de cat de mari doriti sa fie galustele.

Intindeti fiecare bucata intr-o foaie de aluat sub forma de cerc, cu un diametru de cca 10 cm. Puneti la mijloc 2-3 linguri pline cu magiun de prune. Strangeti marginile peste umplutura si dati forma de bila.

Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu sudura in jos.

Acoperiti tava cu o folie transparenta si lasati cca 30 min la crescut, in loc cald sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatiti vasele pentru fiert galustele pe baie de aburi: un vas in care puneti la incalzit (pe flacara) apa pana la 1/3 din inaltime; o sita care intra in vas, dar nu ajunge la apa; un capac.

Asezati galustele crescute in sita, acoperiti cu capac si lasati cca 1, 5- 2 ore pe baie de aburi sau pana cand galustele sunt facute si frumos crescute.

Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati macul macinat si lasati pe foc mic pana doar cat sa se omogenizeze ingredientele, amestecand mereu.

Turnati fierbinte peste galustele calde si presarati din belsug cu zahar pudra vanilat

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Tocanita de ciuperci cu piept de pui
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu carne de pui tocata, dar pentru ca palariile ciupercilor au fost prea micute, am...

Tocanita de ciuperci cu piept de pui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana