Galuste Umplute, Coapte pe Aburi

Complexitate
redusa
Galuste Umplute, Coapte pe Aburi

Ingrediente

  • -50 g unt, topit si racorit
  • -200 ml lapte, caldut
  • -2 linguri zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina, cernuta
  • -1 ou
  • -10 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -magiun de prune
  • -100 g unt + 50 g mac macinat (sau dupa gust)
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, oul si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta, oul si amestecati. Adaugati untul topit si racorit, sarea si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga inca cateva linguri de lapte caldut.

Puneti aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati-l in 4 parti egale sau in functie de cat de mari doriti sa fie galustele.

Intindeti fiecare bucata intr-o foaie de aluat sub forma de cerc, cu un diametru de cca 10 cm. Puneti la mijloc 2-3 linguri pline cu magiun de prune. Strangeti marginile peste umplutura si dati forma de bila.

Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu sudura in jos.

Acoperiti tava cu o folie transparenta si lasati cca 30 min la crescut, in loc cald sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatiti vasele pentru fiert galustele pe baie de aburi: un vas in care puneti la incalzit (pe flacara) apa pana la 1/3 din inaltime; o sita care intra in vas, dar nu ajunge la apa; un capac.

Asezati galustele crescute in sita, acoperiti cu capac si lasati cca 1, 5- 2 ore pe baie de aburi sau pana cand galustele sunt facute si frumos crescute.

Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati macul macinat si lasati pe foc mic pana doar cat sa se omogenizeze ingredientele, amestecand mereu.

Turnati fierbinte peste galustele calde si presarati din belsug cu zahar pudra vanilat

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Smoothie detoxifiant cu legume
Bucataras.RO

Smoothie detoxifiant cu legume

Este un smoothie gustos, detoxifiant chiar, care se preteaza a fi consumat pe parcursul intregii zile. Si pentru prepararea...

Smoothie detoxifiant cu legume
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti