Galuste din Iaurt, Gratinate in Cuptor

Complexitate
redusa
Galuste din Iaurt, Gratinate in Cuptor

Ingrediente

  • Pentru pesmet
  • -150 g pesmet
  • -2 linguri zahar
  • -50 g unt
  • Pentru galuste
  • -700 ml iaurt
  • -4 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat ( 160 g)
  • -1 varf de cutit sare
  • -2 oua
  • -200 g gris
  • Pentru servit dupa gust si preferinta ( optional)
  • -scortisoara / cacao;
  • -dulceata preferata;
  • -fructe proaspete;
  • -ciocolata topita, etc

Mod de preparare

Pentru pesmet
Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte.

Pentru galuste
Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor.
Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile
cu ajutorul a doua linguri.
Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet.
Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit.

Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata.
Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate
Socată reţeta bunicii
3
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Supa crema de legume si ardei copt
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume si ardei copt

Supa crema de legume si ardei copt
Supa de spanac cu strudel cu legume
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de spanac cu strudel cu legume

Supa de spanac cu strudel cu legume
Parteneri
Penne cu dovlecei si busuioc
Bucataras.RO

Penne cu dovlecei si busuioc

O reteta pe cat de usoara pe atat de gustoasa!

Penne cu dovlecei si busuioc
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri