Galuste Din Brinza Dulce cu Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca:
  • 250 g brinza dulce scursa
  • 30 g unt moale
  • 100-120 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • bucati de ciocolata
  • Pesmetul:
  • 2 linguri unt
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri de nuca macinata (migdale)
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Brinza, untul, faina, oul, sare, toate se amesteca, se obtine o coca moale care se tine cel putin o ora in frigider. Din coca rece se formeaza cu mina 12-16 sfere in care se introduc (in fiecare galusca) o bucata de ciocolata. Galustele se fierb in apa putin sarata, la foc potrivit, circa 15 minute, pina se ridica la suprafata. Se lasa la scurs.

Separat intr-o tigaie se pun: pesmetul, nucile, untul, zaharul si se rumenesc un pic pina se coloreaza in auriu. Galustele se dau prin acest amestec de pesmet si se servesc calde cu zahar pudra pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate