Se face maiaiua din drojdie, lapte putin zahar, dupa dospit se adauga in faina si se face un aluat ca de cozonac din galbenuse, unt, lapte, sare, zahar, arome, se framanta se lasa la dospit aprox. 2 ore. Macul se macina si se amesteca cu zaharul.
Se tapeteaza tava si se ia cu o lingura aluat si se tavaleste printr-o farfurie cu putin ulei apoi prin macul cu zahar si se aseaza in tava, la fel cu restul aluatului, se aseaza lipite una de cealalta, dupa care se dau la cuptor, iar cand se racesc se rupe una cate una cu mana si se aseaza pe farfurie.
se servesc caldute.
Un tortulet cu blat pufos si o delicioasa crema de cafea.
Tort cu crema de cafeaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii