Galuste De Pamant

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 5 galbenuse
  • drojdiuta 25 gr
  • 100gr unt sau margarina
  • lapte ptr framantat
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat
  • 500 gr mac
  • 300 gr zahar putin ulei
  • sare

Mod de preparare

Se face maiaiua din drojdie, lapte putin zahar, dupa dospit se adauga in faina si se face un aluat ca de cozonac din galbenuse, unt, lapte, sare, zahar, arome, se framanta se lasa la dospit aprox. 2 ore. Macul se macina si se amesteca cu zaharul.

Se tapeteaza tava si se ia cu o lingura aluat si se tavaleste printr-o farfurie cu putin ulei apoi prin macul cu zahar si se aseaza in tava, la fel cu restul aluatului, se aseaza lipite una de cealalta, dupa care se dau la cuptor, iar cand se racesc se rupe una cate una cu mana si se aseaza pe farfurie.
se servesc caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Parteneri
Pizza cu sunca si chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu sunca si chorizo

buna tare!!

Pizza cu sunca si chorizo
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura