Galuste De Pamant

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 5 galbenuse
  • drojdiuta 25 gr
  • 100gr unt sau margarina
  • lapte ptr framantat
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat
  • 500 gr mac
  • 300 gr zahar putin ulei
  • sare

Mod de preparare

Se face maiaiua din drojdie, lapte putin zahar, dupa dospit se adauga in faina si se face un aluat ca de cozonac din galbenuse, unt, lapte, sare, zahar, arome, se framanta se lasa la dospit aprox. 2 ore. Macul se macina si se amesteca cu zaharul.

Se tapeteaza tava si se ia cu o lingura aluat si se tavaleste printr-o farfurie cu putin ulei apoi prin macul cu zahar si se aseaza in tava, la fel cu restul aluatului, se aseaza lipite una de cealalta, dupa care se dau la cuptor, iar cand se racesc se rupe una cate una cu mana si se aseaza pe farfurie.
se servesc caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert minitarte cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert minitarte cu ciocolata

Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete pe internet, dar...

Desert minitarte cu ciocolata
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate