Galuste De Pamant

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 5 galbenuse
  • drojdiuta 25 gr
  • 100gr unt sau margarina
  • lapte ptr framantat
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat
  • 500 gr mac
  • 300 gr zahar putin ulei
  • sare

Mod de preparare

Se face maiaiua din drojdie, lapte putin zahar, dupa dospit se adauga in faina si se face un aluat ca de cozonac din galbenuse, unt, lapte, sare, zahar, arome, se framanta se lasa la dospit aprox. 2 ore. Macul se macina si se amesteca cu zaharul.

Se tapeteaza tava si se ia cu o lingura aluat si se tavaleste printr-o farfurie cu putin ulei apoi prin macul cu zahar si se aseaza in tava, la fel cu restul aluatului, se aseaza lipite una de cealalta, dupa care se dau la cuptor, iar cand se racesc se rupe una cate una cu mana si se aseaza pe farfurie.
se servesc caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici