Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 12 lg de ulei,
  • 12 lg de zahar,
  • 12 lg de lapte,
  • 24 faina,sare ,
  • un plic de praf de copt,
  • o esenta de vanilie
  • crema;150 ciocolata alba ,
  • 6 linguri de frisca lichida,
  • 3-4 linguri de lapte praf,
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor;zahar pudra.

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul,un praf de sare si esenta de vanilie.
Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura,eu am avut forma pe flacara ,dar sunt si electrice(inca nu am incercat-o)se incinge pe ambele parti,intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte speciala,cate o lingurita de compozitie,se vine cu cealalta parte mobila ,deasupra ,se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara ,pe ambele fete ale formei,cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma.Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei,pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.
crema;se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin pa devine lichida,se adauga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul.Se da deoparte de pe apa cocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata,se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem ceta o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine,sa se lipeasca.la sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat.Sunt pufoase si in acelasi timp moi,dupa cca o ora.Crema p[oate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
4
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie