Galaktoboureko Rolls

Complexitate
redusa
Galaktoboureko Rolls

Ingrediente

  • foi de placinta (grecesti) unt topit cit e nevoie sa ungem foile
  • crema de gris:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
  • sirop:
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de apa
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
  • 1 lingura de suc de lamiie

Mod de preparare

Pe doua foi de placinta unse cu unt topit intre ele (dimensiune cca 20*40 cm) punem citeva linguri de umplutura si rasucim. Intii indoim laturile lungi spre interior si apoi rasucim obtinind rulori.

Punem toate rulourile pe tava cu hirtie de copt si coacem pina foaia devine aurie.

Scoatem din cuptor si turnam peste rulouri sau ungem cu o pensula cu siropul abtinut din fierberea a 2 cani de zahar cu 1 cana de apa si cu zeama de lamiie pina cind obtinem un sirop.

Lasati sa se inmoaie bine cu sirop (citeva ore sau chiar 1 noapte) inainte de a le servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)