Ingrediente
● 1/2 cana unt |
● 1/2 cana zahar |
● 1/4 cana zahar brun |
● 1 lingura miere |
● 1/2 lingurita esenta vanilie |
● 1 ou |
● 2 cani faina |
● 1/4 lingurita sare |
● 1 plic praf de copt |
● 30-40 bomboane din comert portocalii, rosii, galbene |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Preincalziti cuptorul la 190 grade. Intr-un vas mare se amesteca untul cu zaharul cu mixerul pentru 2-3 minute. Adauga miere si esenta de vanilie si amesteca in continuare. Dupa un timp se adauga si oul si e mai bate 2 minute.
Se va amestca apoi si faina cu praful e copt si cu sarea si se vor incorpora in amestecul anterior (cu oua, zahar, unt etc). Se pune aluatul in frigider pentru 1 ora. Intre timp se sfarama bomboanele in functie de culori, sa nu se amestece. Se pot zdrobi cu ciocan pentru batut snitele. Trebuie sa fie fin maruntite.
Pe o suprfata presarata cu faian se va intide cu sucitorul pana are o grosime de 0, 65 cm si se vor taia forme de dovleci cu forma se biscuiti sau cu un cutit si cu un sablon. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se presara in gaurile ochilor/nasului/a gurii praf fin de bomboane.
Se pun repede in cuptor caci altfel se inmoaie aluatul. Se coc 10 minute si apoi se asteapta sa se raceasca bomboana topita. Se pot face gauri pentru a fi atarnati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri-dovleac cu Vitralii" nu uita sa ii faci un review.
Se va amestca apoi si faina cu praful e copt si cu sarea si se vor incorpora in amestecul anterior (cu oua, zahar, unt etc). Se pune aluatul in frigider pentru 1 ora. Intre timp se sfarama bomboanele in functie de culori, sa nu se amestece. Se pot zdrobi cu ciocan pentru batut snitele. Trebuie sa fie fin maruntite.
Pe o suprfata presarata cu faian se va intide cu sucitorul pana are o grosime de 0, 65 cm si se vor taia forme de dovleci cu forma se biscuiti sau cu un cutit si cu un sablon. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se presara in gaurile ochilor/nasului/a gurii praf fin de bomboane.
Se pun repede in cuptor caci altfel se inmoaie aluatul. Se coc 10 minute si apoi se asteapta sa se raceasca bomboana topita. Se pot face gauri pentru a fi atarnati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri-dovleac cu Vitralii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany