Fursecuri Turcesti (2)

Complexitate
redusa
Fursecuri Turcesti (2)

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 cana faina, cernuta
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 cana zahar
  • -1 ou
  • -1 galbenus
  • -3 linguri untura, la temperatura camerei
  • -1-2 linguri cacao, cernuta (optional)
  • -colorant alimentar (optional)
  • Umplutura:
  • -gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata, rahat
  • -gem amestecat cu nuci ori doar nuci, dupa preferinta (optional)
  • Decor:
  • -zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra, optional

Mod de preparare

Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen.

* Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta.
* Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul.
** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb.

Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele.

* Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa).

Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze.

*** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci.

Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului.

Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin "petalele".

Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt).

Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte.

Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit.

Savurati "trandafirii" langa un ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.