Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen.
* Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta.
* Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul.
** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb.
Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora.
Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele.
* Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa).
Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze.
*** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci.
Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului.
Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin "petalele".
Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt).
Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte.
Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit.
Savurati "trandafirii" langa un ceai sau cafea.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii