Fursecuri Turcesti (2)

Complexitate
redusa
Fursecuri Turcesti (2)

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 cana faina, cernuta
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 cana zahar
  • -1 ou
  • -1 galbenus
  • -3 linguri untura, la temperatura camerei
  • -1-2 linguri cacao, cernuta (optional)
  • -colorant alimentar (optional)
  • Umplutura:
  • -gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata, rahat
  • -gem amestecat cu nuci ori doar nuci, dupa preferinta (optional)
  • Decor:
  • -zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra, optional

Mod de preparare

Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen.

* Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta.
* Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul.
** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb.

Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm. Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar. Asezati 4 - 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele.

* Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile (unul alb, unul de cacao si tot asa).

Rulati incepand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze.

*** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci.

Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului.

Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin "petalele".

Puneti tava la frigider pentru cca 25 min (ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt).

Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte.

Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit.

Savurati "trandafirii" langa un ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Mini rulada cu zmeura
2
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
Supa crema de linte rosie
3
Salata de morcovi cu telina
4
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Ciorba cu perisoare de pui si leustean
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

 Ciorbita aceasta preparata ,,pe repede inainte "' a  avut un gust senzational.  Bineinteles pentru...

Ciorba cu perisoare de pui si leustean
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri